Znajd藕 prost膮 przechodz膮c膮 przez punkt 饾惔 i r贸wnoleg艂膮 do prostej 饾憴, je艣li
Binadra: Czes膰, potrzebuj臋 pomocy przy tym zadaniu:
Znajd藕 prost膮 przechodz膮c膮 przez punkt 饾惔 i r贸wnoleg艂膮 do prostej 饾憴, je艣li
A(1,0,2)
x=2t
l: y=1鈭抰
z=t
31 sty 22:32
buq:
x=1+2t
l: y=鈭抰
z=2+t
31 sty 22:45
Binadra: A m贸g艂by艣 wyt艂umaczy膰 jak to zrobic?
31 sty 22:59
Maciess: Zeby proste by艂y rownolegle to wystarczy ze wektor kierunkowy jest taki sam. Zeby przechodzila
przez dany punkt to wystaczy uczyni膰 ten punkt wektorem startowym.
1 lut 11:02