matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Zad
Kacper:
Wykonaj działania i zapisz w najprostszej postaci: a) (1 +
2
3
)
−
1
= b)
4
√
0,2
8
= c) log
3
3
√
0,(9)
=
2 + 6
√
3
d)
=
2
30 sty 22:41
radek:
3
a)
5
b) 0,2
2
=0,04 c) 0,(9) =1 log
3
1=0 d) 1+3
√
3
30 sty 22:52