ile procent
martyna: Na egzaminie maturalnym z matematyki tomek uzyskał 84% punktów mozliwych do zdobycie.Jego
kolega Rafał miał wynik o 6 punktów procentowych gorszy.O ile procent lepszy wynik uzyskał
Tomek niz Rafał?Po ile punktów uzyskał kazdy z nich, jesli na egzaminie mozna było zdobyć
maksymalnie 50 punktów.
5 mar 21:03
Noah:
50−100%
x−−−−84%
x=42 [pkt] − Tomek
50−−−100%
y−−−−−78%
y=39[pkt] Rafał
5 mar 21:07
Noah: dalej wiesz juz jak?
5 mar 21:08
martyna: To bedzie tak?
42−39=3
42−−−100%
39−−−z
z=9,28%
dobrze zrobiłam?
5 mar 21:55
Noah: ta
5 mar 22:47
janek: dziekuję
5 mar 22:49