Pochodna
Dawid: | | 1 − x3 + x2 +x | |
Oblicz pochodną: y= |
| |
| | 2x3 | |
27 sty 18:59
janek191:
Zastosuj wzór na pochodną ilorazu funkcji
27 sty 19:18
janek191:
Lub tak:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
y = |
| − |
| + |
| + |
| = |
| | 2 x3 | | 2 | | 2x | | 2 x2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
= |
| x−3 + |
| * |
| + |
| x−2 − |
| |
| | 2 | | 2 | | x | | 2 | | 2 | |
27 sty 19:37
Dawid: Obliczyłem wzorem na pochodną ilorazu i jak podstawiłem 1 to wyszło mi 3, dobrze?
27 sty 19:50
chichi:
A nie przypadkiem −3?
27 sty 20:00
daras: a dlaczego podstawiłes 1

przecież miałeś wyznaczyć wzór na pochodną tej funkji
27 sty 20:01