logarytmy
mari: log96 =
log918 =
5 mar 20:50
mari: ?
5 mar 21:54
mari: pomoze ktos?
6 mar 08:09
Basia:
co masz z tym zrobić ?
to są liczby niewymierne, nie da się tego wyliczyć; można najwyżej zapisać w prostszy sposób
6 mar 09:39
mari: | | 1 | |
musze otrzymac takie wyniki logarytmow, ze po dodaniu ich wyjdzie |
| |
| | 2 | |
6 mar 09:47
Basia:
raczej po odjęciu
| | 18 | |
log96−log918 = log9 |
| −log918 = log918−log93−log918 = −log93=−12 |
| | 3 | |
albo
log
918−log
96=log
9(3*6)−log
96 = log
93+log
96−log
96=log
93=
12
log
96+log
918 jest liczbą niewymierną i na pewno ≠
12
log
96+log
918 = log
96+log
9(3*6) = log
96+log
93+log
96 =
12+2log
96 =
12+log
96
2 =
12+log
936 =
12+log
9(4*9)=
12+log
94+log
99 =
12+1+log
94 =
32+log
94
i z tym już nic nie zrobisz
6 mar 09:57
mari: no tak po odjeciu, pomylka
6 mar 10:41
nike: log 3 4− log 4 2− log 4 3/2
4 paź 18:19