matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrażenie
monia:
Wartość wyrażenia jest (
√
2
−
√
6
)
2
jest równa: ?
5 mar 20:44
Noah:
2−2
√
12
+6=8−2
√
12
=8−4
√
3
=4(2−
√
3
)
5 mar 20:47
driver:
(
√
2
−
√
6
)
2
=(
√
2
)
2
−2*
√
2
*
√
6
+(
√
6
)
2
=2−
√
12
+6=.........
5 mar 20:49