Pochodne
Cola: Jak obliczyc pochodną tej funkcji? 3 liceum
f(x)=3/(x2√x)2
24 sty 20:46
wredulus_pospolitus:
zauważ, że:
| 3 | |
| = 3*(x2√x)−2 = 3*(x2 * x1/2)−2 = 3*(x3/2)−2 = 3*x−3 |
| (x2√x)2 | |
i z tej postaci chyba bez problemu pochodną policzysz ... prawda

24 sty 20:48
Cola: Kurczę, źle przepisalam

mianownik ma być bez kwadratu
24 sty 20:56
Cola: Za nawiasem
24 sty 20:56
I'm back:
No to nanieś poprawę na to co przekształciłem i zrób analogicznie
24 sty 20:58
Min. Edukacji: To po co ci ten nawias był

Ludzie nie umieją nawet porządnie przepisać🤨
COLA
25 sty 06:40
25 sty 14:15
janek191:
| | −7,5 | |
f '(x) = 3*(−2,5)*x−3,5 = |
| |
| | x3,5 | |
25 sty 14:20
Min. Edukacji: Jer00 Co za zapis🤪
25 sty 14:41