1 | |
− sinx*tgx = −1/3 | |
cosx |
1 | sin2x | ||
− | = −1/3 | ||
cosx | cosx |
cos2x | |
= − 1/3 | |
cosx |
3 | ||
1= | sinα−cosα | |
2 |
3 | ||
−1=cosα− | sinα | |
2 |
9 | 13 | |||
1+ | = | |||
4 | 4 |
√13 | 2 | 3 | ||||
−1= | ( | cosα− | sinα) | |||
2 | √13 | √13 |
2 | ||
− | =cos(α+φ) | |
√13 |
2 | ||
π−arccos( | )=α+φ | |
√13 |
2 | ||
φ=arccos( | ) | |
√13 |
2 | 2 | |||
π−arccos( | )=α+arccos( | ) | ||
√13 | √13 |
2 | ||
α=π − 2arccos( | ) | |
√13 |
π | 2 | |||
α = 2( | − arccos( | )) | ||
2 | √13 |
2√13 | ||
α = 2arcsin( | ) | |
13 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |