matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
1.Znalezc obraz koła { z ∊ C : |z|<1 } w odwzorowaniu z→U{ z- i }{ z+ i }
Sokulele:
z− i
1.Znalezc obraz koła { z ∊ C : |z|<1 } w odwzorowaniu z→
z+ i
2. Znaleźc i naszkocować obrazy prostych Re(z) = 1 oraz Im(z) = 2 w odwzorowaniu z→z
2
− 1
18 sty 21:17
Sokulele:
Prosiłbym o pomoc w obu tych zadaniach
18 sty 21:18
jc:
z−i
u=
z+i
1+u
z=i
1−u
1+u
1>|z|=|
| ⇔ |1−u|>|1+u| ⇔ Re u < 0.
1−u
Obrazem koła jest lewa półpłaszczyzna.
18 sty 23:16
Sokulele:
Dziekuje!
19 sty 01:01
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick