matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Beata:
mógłby ktoś mi pomóc ?
Zad. w(x) = c
3
+ 2x
2
+m+2n. Miejsca zerowe to (−2; −4). a) wyznacz m, n b) rozwiąż w(x)≤0
5 mar 19:00
justka:
W(−2) = 0 W(−4) = 0 −8 + 8 +m + 2n = 0 −64 +32 +m+ 2n= rozwiąż teraz ten układ równań
5 mar 19:36