matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
dzień dobry równanie kwadratowe 0.6x^2 + 2x +4 delta = -5.6
heniek:
dzień dobry równanie kwadratowe 0.6x
2
+ 2x +4 delta = −5.6
√
−5.6
=
−2
x
w
=
1.2
y
w
=5.6/2.4 jak wyznaczyć punkty na płaszczyźnie zespolonej ? prosze o odpowiedz
17 sty 13:33
wredulus_pospolitus:
1) Gdzie to równanie kwadratowe? Ja żadnego równania kwadratowego nie widzę. 2) Jak wyznaczyć JAKIE punkty na płaszczyźnie zespolonej?
17 sty 18:02