matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Proszę udowodnić, że dla dowolnych m, n ∈ N zachodzi
Skiper:
Może ktoś pomóc z tym dowodem ? Proszę udowodnić, że dla dowolnych m, n ∈ N zachodzi m'=n' ⇒ m=n na wykładach miałem przyjęte że: m'=m ⋁ {m}
16 sty 23:49