matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Asymptoty funkcji
Lolka:
Wyznaczyć asymptoty funkcji a) f(x)=
√
(x
2
−x)
x
b) f(x)=
√
x
2
−2x
+x
15 sty 18:18
janek191:
b) D = ( −
∞
, 0 > ∪ < 2, +
∞
) lim f(x) = 1 x→ −
∞
Asymptota pozioma y = 1 Asymptota ukośna y = 2 x − 1
15 sty 19:20