matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Ciągłość funkcji
Lolka:
Zbadać ciągłość funkcji
⎧
x+3
x
2
+x−6
dla x≠−3 ∧ x≠2
a)f(x)=
⎩
−1
5
dla x=−3 ∨ =2
⎧
1−cosx
x
2
dla x≠0
b) f(x)=
⎩
1 dla x=0
15 sty 18:16