z | y | |||
sinα= | , cosα= | |||
5 | 5 |
x | ||
sinβ= | =sin(90−α)=cosα | |
3 |
v | ||
cosβ= | =cos(90−α)=sinα | |
3 |
z | v | y | x | ||||
= | , | = | |||||
5 | 3 | 5 | 3 |
5 | 5 | ||
v+ | x+v+x=7√2 | ||
3 | 3 |
8 | 8 | ||
v+ | x=7√2 | ||
3 | 3 |
3 | ||
v+x=7√2* | ||
8 |
21√3 | ||
v+x= | ||
8 |
21√3 | ||
|BD|= | ||
8 |
3 | ||
1/ trójkąty DMF i DNE są podobne w skali k= | ||
5 |
|BD| | 3x+3y | 3 | 3 | |||||
2/ | = | = | to |BD| = | |BC| | ||||
|DC| | 5x+5y | 5 | 8 |
21√2 | ||
|BD|= | ||
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |