Jaki jest wzor funkcji kwadratowej..
Tim: Funkcja kwadratowa ktorej wykres przechodzi przez punkty
(0,−3),(1,−5),(−2,−11)
Ma wzor ?
14 sty 22:24
ABC: takie trudne wklepać do CAS układ trzech równań liniowych?
tu z uwagi na x1=0 właściwie układ dwóch równań liniowych
f(x)=ax2+bx+c
f(0)=−3 więc od razu c=−3
f(1)=−5
f(−2)=−11
14 sty 22:30
+++:

y= −2x
2−3
14 sty 23:11
mata:
c= −3
−5= a+b−3 a+b=−2
−11=4a−2b−3 4a−2b=−8
a=−2, b=0, c=−3
y=−2x2−3
14 sty 23:17
Min. Edukacji: @ABC nietrudno ale po co się wysilać, mozn a wklepac tutaj A rano przepisać, tak wyrasta nowe
pokolenie, odwykłe od myślenia, które można sterować za pomocą miski ryżu i 500+
15 sty 10:35
ABC: napisałbym coś politycznego ,ale zaraz twoje wykasują z tego wątku z wiadomego powodu więc
daruję sobie
15 sty 11:04
Miłość jest słodka : Nie tylko nowe pokolenie nam wyrasta
Wyrasta tez nowy Janosik czyli premier Matołuszek który zabiera 20 groszy na litrze paliwa
bogatemu Orlenowi i daje biednemu kierowcy tańsze paliwo(do tej pory łupił niesamowicie
kierowców)
15 sty 12:48