Dzień dobry mam pytanie skoro a∊A to V_a jest ?
heniek: Dzień dobry mam pytanie nie zabardzo rozumiem 'operacja na zbiorach '
. dla każego artybutu a∊A zdefiniujmy zbrór Va
te Va jest to zbór V atrybutów 'a'
czy Va jest to podzbiur atrybótów 'a' ?
14 sty 11:32
heniek: bo skoro a należy do A i V to V jest podzbiorem zbioru A tak ?
14 sty 11:33
wredulus_pospolitus:
Algebra to nie moja silna strona, ale muszę napisać komentarz:
te Va jest to zbór V atrybutów 'a'
czy Va jest to podzbiur atrybótów 'a' ?
serio? I nawet nie próbuj usprawiedliwiać tego dysortografią bo to NIE JEST równoznaczne z
przyzwolenie do robienia takich błędów.
( żeby nie było − ja także jestem 'z dyskoteki' )
14 sty 11:57
Maciess: Wygląda jak algebra baz danych. Obstawiam że Va to dziedzina atrybutów
A = {'imie','wiek'}
Vimie = {'Maciek','Pawel', 'Andrzej', 'Kasia', ...}
Vwiek = ℕ
14 sty 13:26