Symbol Newtona - tożsamości algebraiczne
Szary człowiek: Witam,
prosiłbym o wytłumaczenie, jak powstają wzory drugi, trzeci i czwarty (i czym jest wielka
litera wyglądająca niczym rzymskie 2?):
https://imgur.com/qQRUDi7
12 sty 17:18
Szary człowiek: Najbardziej zależy mi na wytłumaczeniu działania znaku przypominającego rzymskie 2*
12 sty 17:19
Mila:
1)
∏− oznacza iloczyn
2) przykład
4
∏ (i)=1*2*3*4
i=1
3)
5
∏ (k+1)=2*3*4*5*6
k=1
12 sty 17:40
Mariusz:
To jest grecka duża litera pi
12 sty 17:46
Szary człowiek: Dziękuję
12 sty 19:36