modelowanie
student: Gęstość zmienej losowej dana jest wzorem
f(x)=0 dla x<=1
Oblicz P(−22<x<9)
12 sty 17:01
student : Czy wynik to 410//6561?
12 sty 17:16
student: | | 1 | |
Czy muszę policzyć ∫19 |
| x−5 dx, bo w przedziale (−22;1) jest 0, więc liczę tylko na |
| | 4 | |
tym przedziale?
| | 410 | |
I z tego wychodzi |
| ? |
| | 6561 | |
12 sty 21:44
wredulus_pospolitus:
jak dla mnie to:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
∫19 |
| dx = [− |
| ]19 = |
| − |
| |
| | 4x5 | | 16x4 | | 16 | | 104'976 | |
12 sty 22:27
student: | | 410 | |
Wychodzi więc również |
| |
| | 6561 | |
12 sty 22:50