matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
proszę o rozwiązanie
anna:
wykaż że jeśli suma miar kątów trapezu przy dłuższej podstawie jest równa 90
0
, to długość odcinka łączącego środki podstaw jest równa połowie różnicy długości podstaw
9 sty 17:49
a@b:
a
b
|ES|=
i |EF|=
2
2
a
b
a−b
|FS|=
−
=
2
2
2
9 sty 17:59
anna:
dziękuję
9 sty 18:42