2m | 4m2 | |||
w skali k = | to k2= | |||
m−n | (m−n)2 |
P2 | 2 | ||
= 1− | =.......... | ||
P1 | k2 |
P2 | m2+2mn−n2 | ||
= | |||
P1 | 2m2 |
1 | ||
PABF=1/2a2sin2α=2P1 czyli P1= | a2sin2α | |
4 |
(m−n)/2 | m−n | |||
sinα=m/a czyli a=m/sinα sinα= | czyli b= | |||
b | 2sinα |
P1 | 1/4a2sin2α | ||
= | = | ||
P1−P3 | 1/4a2sin2α−1/2b2sin2α |
a2 | m2/sin2α | |||
= | = | = | ||
a2−2b2 | m2sin2α−2(m−n)2/4sin2α |
2m2 | 2m2 | |||
= | = | |||
2m2−(m2−2mn+n2) | m2+2mn−n2 |
P1 | 7 | P2 | 8 | ||||
= | lub | = | |||||
P2 | 8 | P1 | 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |