P(x) | P1(x) | P2(x) | ||||
∫ | dx = | +∫ | dx | |||
Q(x) | Q1(x) | Q2(x) |
P(x) | P1(x) | P2(x) | ||||
∫ | dx = | +∫ | dx | |||
Q(x) | Q1(x) | Q2(x) |
P(x) | P1'(x)Q1(x)−P1(x)Q1'(x) | P2(x) | |||
= | }+ | ||||
Q(x) | Q12(x) | Q2(x) |
P(x) | |
= | |
Q(x) |
P1'(x)Q1(x)Q2(x)−P1(x)Q1'(x)Q2(x)+Q12(x)P2(x) | |
Q12(x)Q2(x) |
P(x) | |
= | |
Q(x) |
P1'(x)Q1(x)Q2(x)−P1(x)Q1'(x)Q2(x)+Q12(x)P2(x) | |
Q1(x)Q(x) |
P(x) | |
= | |
Q(x) |
Q1'(x) | ||
U{Q1(x)(P1'(x)Q2(x)−P1(x)Q2(x) | +Q1(x) | |
Q1(x) |
Q1'(x) | ||
I teraz pytanie czy P1(x)Q2(x) | ||
Q1(x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |