matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
śr.
karoLek:
średnia arytm. liczb a,b,c jest równa 15. oblicz średnia arytm. liczba a+7, b+3, c+8
5 mar 15:40
Julek:
a+7+b+3+c+8
= x
3
a+b+c
18
+
= x
3
3
15 + 6 = x x = 21
5 mar 15:45
karoLek:
dzięki
5 mar 15:49