matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geom analityczna
ALA ALA:
wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej o równaniu y=−4x+3 przechodzącej przez punkt P=(12,−8)
5 mar 15:37
Julek:
a
1
*a
2
= −1
1
−4*a
2
= −1 /* (−
)
4
1
a
2
=
4
1
y =
x + b
4
−8 = 3 + b
1
y =
x − 11
4
5 mar 15:48
ALA ALA:
dziękować
5 mar 15:53