geom, analityczna
lipa: dane są dwa przeciwległe boki kwadratu A=(1,−3) C=(−5,−1) wyznacz obwód tego trójkąta
5 mar 15:34
Julek:
|AC| =
√(1+5)2 + (−3+1)2 =
√36 + 4 = 2
√10 = d
d = a
√2
2
√10 = a
√2 /:
√2
Obw
Δ = 2*a + d = 2
√20 + 2
√10
5 mar 15:41
Eta:
ta treść to "lipa"

Jakiego trójkąta
5 mar 15:41
lipa: haha sorry miało być ofc kwadratu
5 mar 15:46
Julek: myślałem, że trójkąta utworzonego z dwóch boków kwadratu i przekątnej, ale ok

Odw = 8*
√20 = 16*
√5
5 mar 15:50
lipa: to czy możesz mi to napisać jak to obliczyłaś?
5 mar 15:52