28 gru 12:28
28 gru 12:29
chichi:
SOX − symetria względem osi OX, czyli 'igreki' zmieniają się na przeciwne, zatem to
przekształcenie to nic innego jak y=−f(x), a później przesunięcie wykresu o jedną jednostkę w
górę, czyli translacja o wektor [0,1], rysujesz wykres i odczytujesz to co Cię interesuje
28 gru 12:49
anonim123: A skąd te obliczenia nad i pod wykresem?
28 gru 13:06
chichi:
No ktoś sprawdza wartości na krańcach tego przedziału, bo wykres jest mało czytelny i wyznacza
to algebraicznie, tam też jest jakiś przeciwobraz u góry, nie wiem o co chodzi
28 gru 13:13
anonim123: | | 1 | |
a skąd jest f(x)= |
| i dlaczego to liczymy? |
| | 2 | |
28 gru 13:18
chichi:
| | 1 | | 3 | |
No, bo ktoś tam wyznacza przeciwobraz zbioru ( |
| , |
| ] tego nie ma u Ciebie w poleceniu |
| | 2 | | 2 | |
więc nie wiem po co to ten ktoś wylicza
28 gru 13:41
chichi:
Do Twojego polecenia jest to, co jest pod wykresem
28 gru 13:42
anonim123: A jak to jest przeciwobraz to nie powinno być nierówności?
28 gru 14:08
Min. Edukacji: zapytaj na zapodaju😁
28 gru 14:14
chichi:
Chcesz to se rozwiązuj nierówności, albo idź do baru na piwo. Te rzeczy robi się przy pomocy
wykresów, bo tak jest najprościej, po kiego ten wykres narysowany żeby sobie był? Masz podane
na tacy to korzystaj... a nie ja czy wredulus Ci napisał, że nierówność to Ty już masz lampkę
schematowa w głowie, a nie rozumiesz nawet tego schematu. Przeanalizuj to na trzeźwo
28 gru 14:19
anonim123: dzięki
28 gru 15:48
anonim123: A tutaj w przykładzie na końcu strony jak odczytać z wykresu z 12:29 wynik? Może ktoś opisać?
28 gru 18:35
28 gru 18:35
anonim123: czy to będzie sprzeczność?
28 gru 18:42
chichi:
Co to znaczy, że będzie sprzeczność?
28 gru 18:50
anonim123: że rozwiązaniem będzie zbiór pusty?
28 gru 19:02
chichi:
cos(x) = −2 "
Za to przejście powinnaś dostać lotę z uczelni, a swoją drogą − nie, nie będzie rozwiązaniem
zbiór pusty
28 gru 19:14
anonim123: to jak to zrobić?
28 gru 20:25
28 gru 21:07
Mila:
x=2π+4kπ, k∊C
28 gru 21:11
29 gru 14:09
anonim123: Już wiem
29 gru 14:12
anonim123: Miałam zły rysunek wykresu
29 gru 14:15
anonim123: A przy liczeniu f((pi,3pi]) mam patrzeć na jaki wykres ten cosinus −cosinus czy 1−cosinus?
29 gru 14:25
29 gru 14:37