Obliczyć P(A), P( A / B ), P(A|B)
Daniel B: Niech P(A ∪ B) = 7/2 , P(A ∩ B) = 1/2, oraz P(A\B) = 3 * P(B\A)
Dzień dobry, szanowne państwo. Uprzejmnie proszę o podpowiedzi do tego zadanka. Nie proszę o
całym rozwiązaniu,to byłoby nie uczcziwe. Myślę, że jeśli znałbym jak znaleść P(A), to
poszłoby lepiej dalej, ale nie wiem...
27 gru 15:13
ite:
Problem tkwi nie w braku wartości P(A), ale w podanej tu wartości P(A ∪ B).
27 gru 15:27
janek191:
P( A ∪ B) = ?
27 gru 16:23
PW: Mam zasadnicze pytanie:
− Co w tym zadaniu oznacza symbol P(Z) dla zbioru Z?
Bo jeśli prawdopodobieństwo, to wartość P(Z) = 7/2 jest bzdurna, koniec zadania.
27 gru 17:32