matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Zmienne losowe
kazec:
Zmienne losowe X, Y są niezależne i mają rozkład geometryczny z parametrem p, 0<p<1 znajdź P(X − Y = −1)
23 gru 12:44
Adamm:
(1−p)
2
∑
n = 0
∞
p
n
2
+n
24 gru 00:23
Adamm:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=sum+x%5E%28n%5E2%2Bn%29+from+n+%3D+0
(1−p)
2
θ
2
(0, p)
=
2
4
√
p
24 gru 00:26
Adamm:
https://reference.wolfram.com/language/ref/EllipticTheta.html
24 gru 00:28
Adamm:
Sorry, pomyłka.
p(1−p)
p
2
∑
n = 0
∞
(1−p)
2n+1
=
2−p
24 gru 00:34
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick