Zbadaj różniczkowalność funkcji
Radkoo: Mam świadomość tego, jak to zadanie jest nieskomplikowane, jednak chcę się upewnić, że dobrze
rozumuje

f(x)=I2−4xI
21 gru 17:48
mat: różniczkowalna wszędzie prócz x=1/2
21 gru 17:56
Radkoo: Oł, czyli miałem rację żeby sprawdzić xD. Możesz pokazać sposób rozwiązania?
21 gru 17:57
Mila:

f(x)=|4x−2|=2*|2x−1|
| | 1 | |
Nie ma pochodnej w x= |
| ( szpic na wykresie) |
| | 2 | |
| | 1 | |
Licz pochodną w x= |
| z definicji , to coś zauważysz. |
| | 2 | |
21 gru 18:01
21 gru 19:47