matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Logarytm do potęgi
Niks:
Dlaczego log
4
4
x ≠ log
4
x
4
20 gru 11:31
wredulus_pospolitus:
z tego samego powodu jak to, że sin
4
x ≠ sin x
4
niech x = 16 log
4
4
16 = (log
4
16)
4
= 2
4
≠
8 = 4*2 = 4*log
4
16 = log
4
16
4
20 gru 11:34