pytanie miejsce zerowe
bezimienna: co to jest miejsce zerowe funkcji /
a ) punkt przeciecia wykresu funkcji z proosta y=0
b ) wartosc funkcji dla x=0
c) wartosc argumentu dla y=0
Tu sa dwie odpowiedzi czy jedna?
zaznaczylam c ale mysle roniez o a ?
19 gru 18:51
wredulus_pospolitus:
(a) i (c)
19 gru 19:14
wredulus_pospolitus:
w sumie ... to (a) nie jest miejscem zerowym ... dlaczego ... ponieważ punkt przecięcia ma DWIE
współrzędne ... miejsce zerowe to wartość

Tak więc ... jedynie (c) jest poprawną odpowiedzią
19 gru 19:16