matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
proszę o rozwiązanie
anna:
4
4
czy istnieje kąt β spełniający warunek sinβ = −
, tgβ =
Jeśli tak to w której
5
3
ćwiartce znajduje się jego ramię końcowym
18 gru 22:29
ABC:
4
3
Jeżeli sinβ=−
to z jedynki trygonometrycznej cosβ=±
5
5
3
żeby tangens był dodatni trzeba brać cosβ=−
czyli III ćwiartka
5
18 gru 22:42
anna:
dziękuję
18 gru 22:49