matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
czorokat
mati:
W czworokącie ABCD dane są: |AB|=12
√
2
, |AD|=8 ,|BC|=10 i <DAB=<ABC=45
0
Oblicz pole tego czworokąta
14 gru 20:19
a7:
P
ΔABE
=12*12/2=72 P
ΔDEC
=4*2/2=4 P
ABCD
=72−4=68
14 gru 20:35