m
m: liczba punktów współnych wykresu funkcji wymiernej f(x)=x2 − 1x z osią OY jest równa:
a)3
b)2
c)1
d)0
5 mar 12:53
m: niech ktoś wytłumaczy,proszę
5 mar 14:55
Mickej:
zadaj sobie pytanie jaką wartość przyjmuje x w punkcie przecięcia się z osią OY a potem sobie
odpowiesz na pytanie
5 mar 15:32
Julek:
D:x∊R − {0}
Funkcja przecina oś OY dla x = 0, które nie należy do dziedziny

Odpowiedź : d)
5 mar 15:52
Kama: a moge prosic rozwiazanie krok po kroku proszę
5 mar 17:25
m: w ten sposob ok dzia
5 mar 18:40
bbq: Ktoś może to bardziej wytłumaczyć?
19 kwi 17:14
Jack: gdy funkcja przecina oś OY, wówczas x=0. Jednak ten punkt jest poza dziedziną. Stąd wniosek, że
funkcja nie przecina osi OY (nie ma żadnej wartości dla x=0 − "nie jest określona" dla x=0).
19 kwi 17:36
L: wydaje mi się że źle gadacie bo 0 = x2 − 1/x
dalej 0 = x2−1
0=(x−1)(x+1) wiec raczej 2 tak mi sie wydaje
22 kwi 19:54
L: Sorry pomysliłem się
22 kwi 19:54