Podatek VAT
Piter8: Jeżeli sprzedawca waty sprzedał 2460 porcji po 4zł przy 23% VACIE to jaką kwotę odprowadzi do
skarbu państwa. Piszę, bo w odpowiedzi jest1840 zł. Przecież 23% od kwoty 9840 to 2263,2?
14 gru 12:20
a7: x−cena netto
1,23x=4
x=3,25203252
2460*x=8000
8000*1,23=9840 VAT=1840 zł (?) i by się zgadzało
14 gru 12:27
a7: (?)
14 gru 12:28
I'm back:
Piter − a towary sprzedaje się po cenie netto czy brutto? Taka mała uwaga na przyszłość.
14 gru 12:40
daras: netto a resztę kradną mafie Vatowskie

P
14 gru 14:49