matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
granica funkcji
szarik:
a) lim e
(1−x)/(x
2
+2x)
gdy x dąży do −2, do 0, do −oo i do +oo b) lim ln(16−x
4
) gdy x dąży do −2 i do +2
2
c) lim
na końcach przedziałów określoności
lnx
1
d) lim ln(e+
) na końcach przedziałów określoności
x
bardzo bym prosiła również o wyjaśnienie
14 gru 11:34
janek191:
f(x) = e
(1−x)/(x
2
+2x)
\ lim f(x) = +
∞
x→ −2
−
lim f(x) = 0 x→ −2
+
lim f(x) = 0 x→ 0
−
lim f(x) = +
∞
x→ 0
+
lim f(x) = 1 x→ −
∞
lim f(x) = 1 x→ +
∞
14 gru 18:17
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick