CIĄGI
ALA: Wyznacz dziedzine, a nastepnie maksymalne przedziały monotoniczności funkcji
| | x−3 | | x−3 | |
f(x) = x−3+ |
| + |
| 2+.... |
| | X−4 | | (x−4) | |
8 gru 17:16
ALA: Pomoże ktoś mam jurto sprawdzian
8 gru 17:51
a7: a to jest LO rozumiem?
8 gru 17:53
a7: noto dziedzina to chyba x∊R\{4}
8 gru 17:54
a7: i rozuemim, że w trzecim wyrazie tego ciągu tylko mianownik jest do kwadratu?
8 gru 17:55
ALA: Tak LO
8 gru 17:55
ALA: tak tylko mianownik
8 gru 17:56
a7:
a
1=x−3
lql<1 rozwiązać to założenie
następnie zsumować
S=U{a
1]{1−q}
f(x)=.......
8 gru 17:57
a7:
8 gru 18:00
ALA: Dzięki
8 gru 18:00
a7: rysunek źle wyszedł
8 gru 18:01
8 gru 18:02
a7: może ktoś jeszcze spojrzy i ewentualnie skoryguje, jeśli coś jest nie tak.
8 gru 18:03
a7: @ALA coś Ci się wyjasniło? umiesz już zrobić?
8 gru 18:05
ALA: tak dziekuje bardzo
8 gru 18:34