matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
ciagi arytmetyczne
ola:
wyznacz takeie liczby x,y,z aby liczby 4,x,y,z,50 tworzyły w podanej koleeejnosci ciag arytmetycznej
7 gru 17:53
chichi:
50−4
r =
= 11.5, x = 15.5, y = 27, z = 38.5
5−1
7 gru 18:04
circle:
Podpowiedź: a
5
=a
1
+4r
7 gru 18:13