matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zgóry dzieki!!!
basienka12:
a) Jaki promień ma okrąg, którego długość jest równa 7? b) Jaką średnice ma koło o polu 10? POMOCY
5 mar 10:28
Nikka:
a) 2πr = 7 r = ... b) πr
2
= 10 r = ... d = 2r = ... dokończ...
5 mar 11:11