π | i | 3π | ||||
{ z∊ℂ: | < arg( | ) < | ∧ re(z2) > 0} | |||
4 | z | 4 |
π | π | |||
Czy te rozwiązanie jest prawidłowe ? Kąty a i b to kolejno | ,− | |||
4 | 4 |
i | z̅ i | v + ui | v | u | ||||||
= | = | = | + | i = cosφ + i sinφ | ||||||
z | z̅z | |z|2 | |z|2 | |z|2 |
u | v | |||
cosς = | , sinς = | . | ||
|z|2 | |z|2 |
π | 3π | |||
< φ < | ||||
4 | 4 |
√2 | √2 | |||
− | < cosφ < | |||
2 | 2 |
√2 | √2 | |||
− | < sinς < | |||
2 | 2 |
π | π | |||
(2) − | < ς < | |||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |