Dla zadanych macierzy wykonać działania.
Styx: Dla zadanych macierzy wykonać działania:
| 3 −2 1 | | −2 1 2 3 | | 0 −1 2 −3 −1 |
A = | 0 3 −2 | B = | −1 2 −3 0 | C = | 3 2 −1 2 −1 |
| 1 2 −4 | | 1 −2 1 −3 | | 2 −1 −4 0 1 |
| 2 1 0 | | 4 −3 2 −1 |
a) (AC)T b) ((ATB))T c) BAT d) BBT
2 gru 22:24
sushi:
mnożyć umiesz ?
2 gru 22:30
Styx: No gdyby mi dobrze wychodziło to bym nie pytała
2 gru 22:32
sushi:
zapisz obliczenia
A*C=...
2 gru 22:36
Styx: hmmm to mam takie pytanko, da sie tu jakoś zdjęcie dodać czy musze wszystko przepisywac?
a i jeszcze mam problem z c) bo wydaje mi sie ze nie można zrobić takiego mnozenia?
2 gru 22:48
sushi:
zdjęcia dodają jako link z innych stron, tylko potem to znika i jak Ktoś sobie ogląda za jakis
czas, to nie wie co i jak
ale zawsze mozna napisać ac11=... ac12=...
2 gru 22:56