matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Help
Osiou:
Wykaż, że: (1+sinacosa)
2
=(sina+cosa)
2
+(sina−cosa)
2
Liczę, liczę i nic nie wychodzi.
2 gru 17:25
ICSP:
Nic dziwnego, że nie wychodzi. Dla α = 0 L = (1 + 0)
2
= 1 ≠ 2 = (0 + 1)
2
+ (0−1)
2
= P
2 gru 17:28