Oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego trójkątneg0
kszykszy: Oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego trójkątnego o krawędzi podstawy
6 cm i krawędzi bocznej 12 cm
2 gru 11:01
chichi:
Sprawdzian?
2 gru 11:07
chichi:
Wątpię żeby osoba ucząca się z własnej nieprzymuszonej woli o godzinie 11 miała problem z takim
zadaniem zwłaszcza, że to taka godzina, gdy zazwyczaj jeszcze trwają lekcje
2 gru 11:09
wredulus_pospolitus:
przeca wystarczy podstawić do wzoru
2 gru 11:12
chichi:
Tylko albo aż
2 gru 11:19
janek191:
P
c = 2 P
p + 3 P
b
P
b = a*b
a = 6 cm
b = 12 cm
2 gru 13:16