matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
czworokąt
mik:
Dany jest czworokąt wypukły ABCD, w którym kąt DAB =kąt ABC, BC= 1, AD= 3. Wykaż że CD ≥2.
1 gru 23:55
a7:
chyba treść zadania jest niepełna bo na powyższym rysunku CD<2 (?)
2 gru 04:06
I'm back:
Treść jest dobra. Nje masz równych kątów na tym rysunku
2 gru 07:22
mik:
jak to zrobc?
2 gru 18:53
janek191:
αα
2 gru 19:28
Eta:
x+d≥3 x+b≥2 b+d≥1 −−−−−−−−−− 2x+2b+2d≥6 ⇒ x+b+d≥3 i b+d≥1 − −−−−−−−−− x ≥2
2 gru 19:40