liczby rzeczywiste
liczbowy: Czy ktoś z Was wie z jakiego zbioru zadań pochodzą te dwa zadania?
1. Wyznacz cyfrę jedności liczby 1 234 56a , wiedząc, że ta liczba jest podzielna przez 18.
2. Wśród następujących liczb 0, 7, 17, 27, 37, 47, 57, 67 liczb pierwszych jest:
A. 3 B. 4 C.5 D. 6
3. W klasie Ia jest 12 dziewcząt i 15 chłopców. O ile procent więcej jest chłopców niż
dziewcząt?
Czy ktoś zna źródło tych zadań?
1 gru 12:27
janek191:
z.1 Odp. a = 6
1 gru 15:35
janek191:
z, 2 Odp. C
1 gru 15:37
janek191:
| | 15 − 12 | | 3 | |
z. 3 |
| = |
| = 25% |
| | 12 | | 12 | |
1 gru 15:39
Kacper:
Zapewne Nowa Era
1 gru 16:11