Czesc pomógłby mi ktoś z liczbami zespolonymi?
wika : Wyznacz pierwiastki odpowiedzi przedstaw w formie wykładniczej i graficznie
4√( − √3 + i)4
Dzięki z góry za pomoc
30 lis 00:03
I'm back:
A jakiej (poza gotowcem) pomocy oczekujesz?
30 lis 00:35
Wika : Po prostu nie mam pojęcia jak wykonać to zadanie, byłabym wdzięczna za pomoc
30 lis 07:03
janek191:
z = ( −√3 + i )4 = ...
I z I =
cos α =
sin α =
Zapisz z w postaci trygonometrycznej.
Oblicz pierwiastki 4 stopnia z liczby zespolonej z
z odpowiedniego wzoru
Zapisz te pierwiastki w postaci wykładniczej.
30 lis 08:19
janek191:
Kliknij po lewej stronie w : dla studenta
a następnie w: liczby zespolone i poczytaj sobie.
30 lis 08:39