matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
granice
frepsik:
oblicz granicę funkcji an=10−n
2
+n
6
an=
√
n
29 lis 18:07
frepsik:
bez tego an=
√
n
29 lis 18:08
Sushi:
I w czym masz problem ?
29 lis 18:15
janek191:
10
1
lim a
n
= lim ( n
6
*(
−
+ 1)) = +
∞
n
6
n
4
n→
∞
n→
∞
29 lis 18:20