Podany układ równań zapisz w postaci równania macierzowego....
Radko: Podany układ równań zapisz w postaci równania macierzowego, metodą eliminacji Gaussa znajdź
rozwiązanie tego układu równań.
Czy byłby ktoś chętny pomóc?

x
1 −x
2 − x
3 =3
x
1 + 2x
2 + x
3 = 5
x
1 + x
2 + x
3 = −7
2x
1 + 3x
2 + 2x
3 = 14
29 lis 17:35
Sushi:
Zbierasz chętnych do pogonienia Twojego śmierdzącego lenia ?
29 lis 17:58
Kacper:
Takie mamy czasy, że student chce, żeby z niego wszystko zrobić
29 lis 18:27
Radko: Niestety nie

Mam problem z akurat tym przykładem, ponieważ macierz "A" nie jest kwadratowa,
a co za tym idzie, nie możemy znaleźć głównej przekątnej i wyzerować elementów pod/nad nią, co
jest związane z eliminacją metodą Gaussa. Tutaj jest mój problem, ale dziękuję za celne
zaznaczenie w jakich czasach żyjemy Panowie
29 lis 19:21
ICSP: Odejmij od czwartego wiersza wiersz drugi oraz wiersz trzeci i skończ zadanie.
29 lis 19:36
Radko: Dziękuję
29 lis 19:40