n | ||
∑n=1∞ | ||
3*5*7*...*2n+1 |
n | ||
wyliczyłem, ale nic mi to nie daje, jedynie udalo mi się przekształcić wyraz | ||
3*...*2n+1 |
2n*n*n! | |
(2n+1)! |
1 | 2 | 3 | 4 | |||||
S4= | + | + | + | |||||
3 | 3*5 | 3*5*7 | 3*5*7*9 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
= | [ (1− | )+( | − | )+( | − | )+( | − | )] | ||||||||
2 | 3 | 3 | 3*5 | 3*5 | 3*5*7 | 3*5*7 | 3*5*7*9 |
1 | 1 | |||
= | [ 1 − | ] | ||
2 | 3*5*7*9 |
1 | 1 | 1 | ||||
Sn = | [ 1 − | ] → | ||||
2 | 3*5*...*(2n+1) | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |