matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Dzidziuś:
o ile wzrosnie wartość funkcji liniowej y+5x−2 jeśli argument wzrosnie o 3 jednostki?
5 mar 01:54
chomik:
f(x) = 5x − 2 f(x+3) = 5(x+3) −2 = 5x + 13 Wzrośnie o 15
5 mar 20:02